Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • 9
CamelKnight

UPDATE: Forum update on 5th september 2017

Question

Update on the update :D 

As you can see we've done some major changes to get things going. The default theme is now the Soompi theme so you can react, like and what-have-you all you like, no matter in which theme you are. If you're still experiencing problems, please post them here! We'll investigate and search for solutions while we "pretty things up" as @Hanyeoun said in his update on the announcement.


UPDATE:

We've noticed that most problems can be solved by taking these steps. Check if the problem exists after each step (there's no need to continue with the next step if the problem is solved):
- Hit CTRL+F5, it reloads the page from the server instead of using the cache from your browser.
- Clear cookies and internethistory. In most browsers you can search for cookies and history from a single site. You only need to remove those from soompi.com
- Try a different browser (Chrome, Firefox, Edge)

If, after trying these steps, your problem still exists, please mail to help@soompi.com and add a screenshot of the error you're getting. The more info you provide, the easier it will be to solve your problems. So explain the error you get, when and where you get it and add that you've taken the above steps.
We're currently collecting more data to show the problems to our software developer to get things done quicker.
Thank you for your understanding and your patience.

END OF UPDATE

As you might have noticed, we had a forum update yesterday. 

I would kindly ask you to post below in this topic if you're missing something, if something's not working (correctly) or if something has changed and you can't find it. Please read through this first post before posting your issue. Chances are, your problem has already been logged. Together, we'll search for solutions to our problems. :) Thanks for your cooperation and understanding!

BTW: if you've found a work around to some of the problems listed, feel free to share! :) 

Changes we know about:
- It is no longer possible to like posts, though reputation points are still available Fix: switch to the default theme (bottom of the page). It allows you to "react" to a post. "Reactions" will come to the Soompi theme in one way or another. Stay safe people! :wink: Fixed. Liking, as well as other reaction possibilities, has been restored/added.
- The red color for notifications and mail has changed slightly to a darker tint. We're using a temporary theme/skin atm with different colors. Expect the new colors and theme to arrive soon.
- Quoting someone and/or editing the quote to remove unwanted pics or text will create extra lines, eventhough those were deleted Fixed
- Avatars are showing the first letter of the user
- Linespacing after hitting enter shows double lines. Fix: to work around this, hold CTRL while hitting Enter. You'll only move down one line. Fixed
- GIF/Image embedding seems wonky Fixed
- Colors for next pages (at the bottom of a thread/section) have changed, we'll look into if it's suitable or not This is related to the theme/skin and will be fixed when the new theme/skin is introduced
- No notification received for replies to your thread unless tagged in the post Fixed
- Tagging someone only works when typing slow so pace yourselves :) Fixed
- Embedding Instagram/twitter posts seems wonky Fixed
- Twitter embedding seems wonky Fixed
- New posts in a thread are shown with a black star instead of a blue star This is related to the theme/skin and will be fixed when the new theme/skin is introduced
- Mobile site seems to respond badly to requests to open pages, etc. Fixed
- Pages not loading or not loading properly. Fix: hit refresh (F5) or use CTRL+F5 to fetch the page from the server instead of digging around in your cacheFixed
- clicking on the page number if you are on the same page it won't re-load, pls use the 'refresh' on your browser to refresh the page you are on currently Fixed
- Typing a tagged name will give you a list of max 10 names, scrolling the list is not possible (so for instance @camel would only list 10 names, but not mine). Typing more characters will narrow the list, making the one you wanted to tag pop out eventually. 
- Some signatures may be messed up because they made use of code that worked in the previous version but haven't been restored yet. This will most likely be automatically fixed as soon as the new Soompi theme is active
- It is currently not possible to move your avatar/profile pic around. Previously it was possible to move it around so you could cut out things you didn't want it to show. Currently this is not possible.

 

Changes we don't know about:
- Yeah, this is where you come in :wink:

As we go along, we'll find solutions and implement those. We'll find workarounds and list them here. We'll also update the list of changes as we find out more :)
In the (fairly near) future there are some new and exciting options coming and this update is to prepare for that. In the mean time we'll have to work with what we've got so please bare with us :) 
If you have any questions, feedback or anything else you'd wish to share about this update, feel free to post it right here!

p.s. As this section of the forum handles questions, it's possible to select the best answer to the question posted in the first post. More votes (the up/down arrows to the left of a post) means it moves up. This is intended to find the correct answer to the question in the quickest manner. However, this suggests that new posts (if voted for) are posted above older posts. This is only a feature for this specific section though.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recommended Posts


I have a slight problem - whenever i try to move to the next page of a thread i get a blank page. it is only after i refresh then would the post appear.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

45 minutes ago, CamelKnight said:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dear space cadet,

 

 

 

 

 

 

 

You're not the only one reporting this, but we need examples to be mailed to help@soompi.com for further investigation. You can simply copy what you wrote here and mail it.

 

 

 

 

 

 

 

BTW, you might not receive the error if you drop the tags. You can edit the message afterwards and tag people in it.

 

 

 

 

 

 

 

Dear Jean-Luc Picard wannabe, 

 

 

 

Ay, there's the rub! :tongue:

 

 

 

 

 

 

The tags?

 

 

 

That can't be it.  I tried typing just the number 404, and it didn't go through. Then I tried to be a smartas-- smartmule and wrote 404 Error Not Found. And it didn't go through either. Obviously. That would have been a conundrum if the error message "Not Found" had been found. :)

 

 

Will email to help@soompi.com later. 

 

 

 

Thanks.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@lavender2love and @kaoriharang what theme are you currently using? Is it the default theme or the Soompi theme?
Does the problem still exist when you switch themes and reload the page?
If you're not sure what theme you're using, scroll ALL the way down to the end of the page. In the middle you'll see "Theme" and "Contact Us". Though you're welcome to contact us, we're looking for the Theme button, so hit that, check the alternative of what's selected and see if that works better.

In the meantime: we're still working on fixing the theme so things work properly and as intended. It's frustrating for some at the moment, we're aware of that and we truly apologise. Hang in there though! We're working as fast as we can :) 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

4 hours ago, kaoriharang said:

 

Hello I am sorry for posting another problem

but i am having difficult posting on only one thread = Reunited World thread. I have tried everything from removing cookies and history to refreshing the page and other browser but i get the same error time and time again - EX0 error.

it is rather frustrating because i have tried to post the exact same post many times in the past few days.

can someone please help me?

Are you tagging someone or quoting someone? Does it still give you an error when you don't?

3 hours ago, tulip06 said:

 

On the desktop, I can't post comments. I get an error message. Why?

Is it the EX0 error? If so, see what @kaoriharang did and try those options as well :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 minutes ago, Hanyeoun said:

 

I want to like your post but, you know... life happens. ¯\_(ツ)_/¯ :tongue:

 

 

Yup, we are aware of this issue and we will bring it back ASAP with a surprise treat :wub:

Sorry, Just realized it is on the top of CamelKnight's list.....

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, CamelKnight said:

@kaoriharang if only I knew :)

I haven't experienced the problem myself and am unable to reproduce it. I'd be able to learn a bit if I had the error myself but without it, it's just guessing in the dark.

I have a feeling it has to do with how browsers handle certain things on our forum. Some functions have changed in the forum update but our theme still holds on to the old way those functions worked. It might be a clash between the old and the new but I don't know for certain. I'm just hoping things will be resolved when we get the new theme.

hmmm, well regardless thank you for being so helpful with every problem that arise. i too hope that everything will be resolved soon.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, incoty said:

 

If you want the like button back, change to the default theme. You can ignore the upvote/downvote feature. 

Hi, that is good news, how to do this on a phone/tablet please? Sorry, am the worst in tech.    Thanks!   

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

29 minutes ago, CamelKnight said:

 

The EXO error (yeah, I know it's EX0 but EXO is just funnier :tongue: ) seems to be related to cookies and/or browserhistory. Most users have solved that by switching browsers, others have solved it by deleting cookies and browserhistory.

The quoting problem may be related to the same thing so trying a different browser might solve all your problems at once. For the rest there's not much I can offer you in terms of solutions. We'll have to wait for the new theme and see if there are any issues left at that time.

 

 

hi, i will try that i have deleted all my cookies and cleared my history. hopefully no more errors involved.

thanks i hope the new theme come up soon (: thanks for your help!

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, liddi said:

If so, may I know if there is any way for us to find an elusive post, since the Search function appears not to return results for older posts?

1


I'll try improving the searching function. It seems the new update has overridden our default parameters.

It may take some weeks until this gets fixed. :confused:

Like @MadraRua said, Google might be your alternative solution for the time being.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello I am sorry for posting another problem

but i am having difficult posting on only one thread = Reunited World thread. I have tried everything from removing cookies and history to refreshing the page and other browser but i get the same error time and time again - EX0 error.

it is rather frustrating because i have tried to post the exact same post many times in the past few days.

can someone please help me?

Share this post


Link to post
Share on other sites


I am not able to see "like" button and so I'm not able to participate properly in the forum.  When will it be fixed?   

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest AlexMao

Did the provider give you any kind of change log/feature list that the update was supposed to include? What of the forum extensions/add-ons specific to Soompi? The biggest thing I've noticed outside of the removal of the like/dislike feature is that the site seems to have adopted something of a flat/material look. I should add the page number/links look a bit off as well:

2GVdlNF.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, AlexMao said:

Did the provider give you any kind of change log/feature list that the update was supposed to include? What of the forum extensions/add-ons specific to Soompi? The biggest thing I've noticed outside of the removal of the like/dislike feature is that the site seems to have adopted something of a flat/material look. I should add the page number/links look a bit off as well:

We've got bits and pieces of info. Some has changed due to the update, some is because our scripts need some adjustment to work well with the new software. So we're figuring those things out right now :)

The problems you've mentioned are in the first post, but thanks for pointing them out. If you have any other issues, we'd be glad to hear about it :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

I've been trying to post and cannot.  I'm getting the error code:  exo

 

 

 

Yep, I know....we all love EXO!

 

 

 

But seriously, since last night I can't post and I've trying in the Theme default and the other Theme to no avail.  How can I post?

 

 

 

Answer give....Ctrl & F5   let's see if this works....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 hours ago, Lmangla said:

we are having a bug in the form of a gif attack us!! help!!! (home > soompi interests > general discussion > add and subtract game)

okay, so someone posted a gif on a few pages back in the add and subtract thread and now every time someone posts, that gif gets stuck in their post. unless they physically edit it out themselves via the editor, the gif shows up even though they haven't added it themselves. can the tech support please look into it? there seems to be a bug and it looks like the gif has become part of the loop codes because it keeps popping up in every single post.  it is highly distracting and extremely annoying. I HATE that gif right now!!!! furious-smiley.gif?1292867601

I believe the super annoying pic in question has been removed..... :D

5 hours ago, vangsweetie637 said:

Please help.

It happened twice to me already and i have no idea why. When writing and posting (my long posts are often the target) my words get replaces with symbols i have no idea of like this:

<@>

¶¼ÂÈ <@>

¶¼ÂÈÎ ìòøþ

(. LRX^d ¬²¸¾Ä âè 06DJP ntz ¤ª ÈÎ ìòø " @FLRX^d  ¦¬² ÐÖÜâ $*`f; ¢¨®´ ÒØ öü

 

 

<

>

< ¦¬²¸¾ÄÊÐÖÜâèîôú="06DJPV\bhntz="ÔÚàæì://

 

***

i have no idea why it is doing that to me. I clear the cache and cookies already:(and what is it?

 

Thanks @vangsweetie637 for the heads up about this problem.  We'll add it to the long list of things to be fixed. In the meantime if you could copy your text before posting, just as a backup in case it gets lost in the post editor. Which theme are you using?  

15 minutes ago, kaoriharang said:

 

I have a slight problem - whenever i try to move to the next page of a thread i get a blank page. it is only after i refresh then would the post appear.

 

 

This is a known problem on the default theme. If you could refresh your page, it should load. 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 minutes ago, godhunters said:

 

am not able to post or reply on certain thread

It's unlikely this has to do with the new update, but can you tell me what threads you're not able to answer?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@CamelKnight Thank you very much for creating this informative thread!

Just some other issues I potentially see (assuming I did not imagine how it used to be in its previous incarnation -_-):

1. When I tried tagging username it does not allow me to scroll down the entire list.
    e.g. If I just typed "@Camel" it gives me the following list of 10 usernames without the ability to scroll further down:

-cEmxGhXJTC5lm94QtB7bUkkATmsvPTw0cT9MyBW1CrsTiIpFQpc4Q_E_YgC497pETuBaQCTrbcicjzTyBxO01yU6sh5DJ2-H-SIUKzsoDhDoqb8h66iglUkYUcsT24EH1DLq9XDvJSQIIQN2OnTTAeVDQqiRtT2AmUSXcrnRYRX9FnPJW00lUYkz4Tfr15r4A2Xu-Rz1NDxPGdx44GXyTOi6j8mGDGbVCXaBHD-y96C2_mTRlEWPz5YevFCN1mYIOT3fKdjIvlKZkXZXFPVR98LHmrxqCe7kX5dQpMQjQdXJEgueyeIFMU3dsWJrTF0FXGJDVj0ezHaJS9Yi_ND1X8qP1HNqL-92_ieUeUCr5FLl2yZDsmY3P_ndGNAymTOKcnO6vLzHd68f_GfpXL3VdvDQr9ac_5V_BJVyq7Yg_r41H1nAvJOTJ9SeFtg62mYsxdx_Zj4fNiX_R1Laipb8gfWnQQIF8NeJkTDT9aD4m6_jydxUUvcmg5V3htsbk2UGiSg7KDdVoRvLNYWo23BYpcY8jQgh-1oO2l-XKlZbP8F8RZnbV8SJBh6vaxnUwIs02PZDBwEbQwChP95MdlSUf_SIlcDaG_KvpJ0PV4EsE_CGmNzti9S=w232-h551-no

    I had to enter up to 6 characters before your username is filtered out:

4Sr0Lk3JeB-DHlIQIEWzfMiXZCzubBr2orrGfgCwQh03o3KTvCehnkG4LE316nC4WNnvIqQuNpNo2EQgh1ONdlkD-g00KiufM6Nyo2BRfuJdUHT_l8f0Mw8x-lb1fu0vEQLBDb57iSvp0kJPWvBW61XIz-qp_L99fIotBEw8FemKFNWgq0_IoEPHnHF04tUMbzzLP6FqwRRSIBqn5l4UwegzVTi8fiLDVKLUj5KeexoCTq6u1SSv-y35bfk2gb5cwESGKaoJ95XozDkXsPPxFbJyXE7I-nEgsPZgJEj1D451bfuYT5AKbh_7q3hd_vI4aE4iEpRIX6M3Cv9RFA5M-wpv-YvLjBk8o43oi2k_q18kac53SgS2NTQ5R3Gl8rYuqj-q_DFyFn6FvFDNfXOZoOg5X8KHCTulZDtA7OR8Wj6ENRmHb4H4TwoRb_WF0e_3kcSgjYPVVajIxA0lL7xn_PPQG-EJleQveJE05gdEAaitfspUPTjpDTxyHpoX4OczzPb658QIJJy33q1pRe58LET692GyjDaY0sSej1ugT1DeqVwfzj6Fq5nQDE9V0xZrY92LU0u9yUZ9tVE7cATKCVdo8qpj3SsQnMCVitV5lwGyA7cxdcoE=w229-h159-no

 

2. Just a minor observation, nothing major. Looks like we have a stowaway under Super Emoji... angry face wants to be promoted :tongue: 

OrYD8jyYIzJYCaGturzZ8TyxO6uTzIKOnP1DOLlFhvuFdnAepynQuRduLK-2J6TuXm2nXnyo59czFgzQ94f870MvODFZZBgoRpF4eWx1XXN7C7IepytYPwfGQp7wOd29MRTABkl1MQg6KR3gjvn7LdNZGNHhq_o-Ac-b0Pv1a4GZQCMG5yn9R0R_Fx5UnCV1yqeKNUPZs0Ycno1QefOyq2PNgxz4Qi5KPDZX6aYF8kVO-B3CFg0Bi-IgWQB9QBz-J6WfUz-zBzgEPnwuXDp0Xi3x3nDr_tC2-zcP5NVU_dUec93bN8s--DpGgoICt_V23RoLez4LV6Q69_7oEIARYerxKRsrGadHOqWWahBsF732rVpQsfMpEvvP9UgMGILTsYNjgzDYTSMWnRj78AOPuL3yjYe05eHvH38mmU2ia2vb4mZHpsboh-ykiX-L0YRyZlVnGs0qQQ_XIunIwHSVvIDv9fcK37EH3zkt7HZzuLEh_19bHFp89MtY1weONzVndM4bh5R8TethY8T5dM6__ozv6yyyas_IK6b2jFXnqpWPrnTrWS3t6dcornympQ01iTec0bDAXpwKkrRRtwqsq2CL4V--4YYHz_hfE4eId6bJvQjcGGKB=w453-h255-no

 

On a more positive note:

1. So glad to see the default text/background colour palette has increased! Now I need not try and click on "More Colors..." to find a deeper blue than what was previously available by default :D 

ate52TvKxIhCOI9DtfkXJ0y8MyeBO1p96U39Emz6IDI4c4IrOOJZIH7uFKKQkkXcaWirUx_JltYCMmdnX4-9JQ2HBmfcKlNiDKliHyTqJBjhTFf8sGKD7PCLvbwO7JSWfK4Z9NMfkK9MFVA6u9xnkUHzPl36I5HgcisVpgKIgKfx_zHVfImV7mdQ113kG7-Cc5J8azl21MWAP7uXGq4fWAbBfDFS6VZrP7p58ZjYEchfLqdYHwDzfUDqqqI-FoqxAr2nQCXziVV1T1FYBwmXj0GxzVzNEbpvBIJZXP_FbLVacjsPv67Wfv_j-kQO13kLh2uPBUgu5Vx6JHsbzeObI1m5VEn2eVIv6phskxl_xa2JfLGSuSrLepGHHO7hLm9WIzDpCJYGY_vdn1DH-V4P1j93bC4IQIDGe0E882cizel3N-dJUJvLpkPb_vMRfYldcGZlaJDBd_vUs1M6hbGgzfPOAtNQ_JeFEZUpZr8a-q7IUbLBW0RTKksof8ajwfnUW_Avef4Vgr96d1pPMzFMaRUP3eZcopPj23ncMrANqrdBgmDR5kA_cyJPNpvKc0ELdhzopY6IALEcFcqoWnAQRZFm7shnNs3KgTdJocdtgHx0pTaiZGJw=w213-h150-no

 

2. Waiting for the therapeutic "like" to make its comeback ... along with other new reactions perhaps (or am I getting ahead of myself)? :wink: 

o1Qc4SIS2CfwSC_8AyWP66O3_2xmJy7xiUwyGmWsEdKuMm5gyc3UlEphyCF46VSxJ6a8BVk4YoUBHmgtWM55vZQkealECndJFgSFjLBvLplGIWHHqQ6ANr4dyTR8GcICKi9y9RRCi6G_e5tkUm07MMUijzJ6gjADhBF8FuHlLystQ8yq7IuN1tT2-4neuAW2wpP9d66C9Ejk7u9_0qwQHHFUlC680W0KDp8IesvnkNfbX7SgOGuwMNQuhEkqGQN5-arw8uXxznhN9KaPXIzD5rdPa_V0GbuTtoy1wBr303LNeyLb__XxlUifEDe7s2qRPfAHOLupMUeQJmi9kxDLwwfdUZCFBEa2wdNJT1lryL5M6e0BSd0Dov5XdeWceea6eO2GdEQTzp0JvrDQeXtRvX4cqsICLOE0Qab8apSp1TqSa6KLEPaeki46rJWRMSbsY7RJTLTES6eT2uuITYpJT0XKlLND41BJkhx81cUgWReu1N15T2UDTZngG_qGaix1T_98ypbGBKumAkZj86gqeSyXgejiMAyB6nAV4E0CK9m3L8uKkNqQUTdlruOaEwQv5lDYA_ZqstiQfnJDZPbcdggk_5oL5C_MgvgEOAiMUfj_z47LCk9d=w854-h204-no

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, desertflower said:

 

I am not able to see "like" button and so I'm not able to participate properly in the forum.  When will it be fixed?   

 

No ETA for the time being.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

16 hours ago, CamelKnight said:

 

 

Can you try refreshing the page with CTRL+F5? I have a feeling that should work for you. If not, please let me know :)

 

No, I should've said earlier.....no amount of CTRL+F5 worked at all, either in default or Soompi themes.  I was working in IE Edge browser; I am going to try to post in another forum, and then try everything all over again in Chrome.

Update: Was able to post successfully in the Bae Yong Joon forum using Soompi theme, IE Edge.  Still can't post in Ji Chang Wook. Get error message EXO.  Now on to Chrome to see if I get any better results.

Update 2:  For what it's worth, everything seems to work better for me in Chrome.  Both/either themes, and using CNTRL F5 work, too.  And for  JCW and BYJ.  

Thank you again.

Share this post


Link to post
Share on other sites