anagard Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 @draaagana Da se ponovim :-B odlicno zapazanje.... :-B par odgovora:Od vode, znamo kako jaja lako poprimaju boju, a u par drama sam primetila da im je cesmovaca smeda...Vrlo su prekuvana.....doduse onda zumance dobije zelenkastu bojuVestacka su.....i moj favoritPonedeljak- Tim, u petak planiramo scenu dorucka....pripremite hranu...Petak- Moli se glumacki tim da ne jede nista sem pirinca i kimichi....Stvarno, kako si navikla na tako rano ustajanje, jedno je kada to uradis ponekad ali tako stalno...@adnanado proradili > necu se dati isprovocirati......evo ugrizla sam se za jezik...begam ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lexisanja Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 @orhideja kod nas valda tezko, posebno u navadnih marketih. Ako nades kaki azijski market, pokusas lahko i u bio marketih... ) u skrajnoj sili odes do nekega kineskega restaurana i mozda tamo pitas. Ali najbolja varianta ides u korejo i tamo probas originalno hrano pravih korejskih kuhara Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adnann Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 Evo odgovor kako napraviti Sauna style jaja http://mykoreankitchen.com/2013/03/06/how-to-make-korean-sauna-style-eggs/http://mykoreankitchen.com/2007/01/13/eggs-baked-on-elvan-stone/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vanilia Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 Obećala si ovo jednom pripremiti, ma da Mitzi u sve kolače umesto jaja istavljaš istu količinu kisele vode a ni čuveni omletroll nisam još pravila Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vanilia Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 Mitzi ti ko moja sestra koja ne može zamisliti život bez sarme kaže svaki dan bi mogla jesti sarmu, kod nas novi hit u sarmu dodaju pavlaku, davno sam probala punjene paprike sa rižom i povrćem a i sa pasuljem nisu loše kao i sa sojom ili s orasima. Mitzi.D. said: @orhideja sve mislim da si odlicna kuharica ^^ >-E baš nisi ovaj put u pravu šta ću ti istina se mora reći , ja to odlično zamislim a praktikovanje zakaže, neke žene su stvarno nadarene bez i malo truda dok neke druge prosto nemaju taj osećaj za začine i sastojke ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adnann Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 Sva sreca pa ja nisam ninasto alergican pa mogu sve jesti a nasa kuhinja ce uvijek biti najbolja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vanilia Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 Sve je to odlično kad si mlad i ako imaš dobro nasleđe, inače s godinama hrana iz naših krajeva te može i ubiti iznenada, inače ja sam kao mala odrasla na ličkoj i slavonskoj kuhinji, kiseli kupus glavni sastojak i slatki kuvani krompiri..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adnann Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 Ana da ima igdje mogucnost da se napravi muski avatar napravio bi davnih dana,ali sam do sada samo nalazio za zenske avatare stranice.@orhideja meni kiseli kupus i grah,nema bolje kombinacije Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vanilia Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 Svako godinama izgradi svoj ukus meni sarme jesu lepe ali ne bih ih mogla jesti više od dva dana zaredom, posle mojih zproblema i uklanjanja žkese izgubila sam ukus u tom je problem pa sve napamet dodajem ali naravno uvek pazim da ne bude preslano, što se mene tiče da živim sama više bi mi odgovarala barena hrana. Davno mi je sestra iskopirala listu gde je bilo zapisano koji začini biljni se kombinuju kao i sa kojom hranom. Nisam mogla pre podneti mirođiju ali sam navikla i preimetila da daje veoma lep ukus jelima isto kao i celer.Probala sam s vinovom lozom sarmice ali s povrćem, još kad se začine limunom to je u Grčkoj isto specijalitet, kod nas se ređe koristi vinova loza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vanilia Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 adnanado said: @orhideja meni kiseli kupus i grah,nema bolje kombinacije da i ja tako mislim, a moglo bi se dodati i malo palente ili se negde običavalo kad ostane graha dodati barene testenine drugi dan Pravim ja svoju verziju kimchija s kiselim kupusom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vanilia Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 Da dosta Grka je 1922 napustilo M. Aziju pa ima stvarno puno zajedničkih jela, meni se kod njih sviđala i ova jednostavna supa Link to comment Share on other sites More sharing options...
anagard Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 Kod moja dva tinejdzera nista ne ostaje.....Jednom dok smo bile jako mlade, moja prijateljica mi je rekla..znas ja tebe nekako zamisljam sa velikom porodicom, kucom, velikim loncem......i onda i sada je opsujem kada god treba da se kuva.. Ne volim kuvanje pa to ti je...valjda kada prede u obavezu ubije ti i zelju i miris.....Ispovest ocajne domacice Specijalista za sarme..od kiselog kupusa, zelja, vinove loze i moje omiljene u listu od rena....mmmm Link to comment Share on other sites More sharing options...
draaagana Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 adnanado said: Evo odgovor kako napraviti Sauna style jaja http://mykoreankitchen.com/2013/03/06/how-to-make-korean-sauna-style-eggs/http://mykoreankitchen.com/2007/01/13/eggs-baked-on-elvan-stone/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vanilia Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 Retko pravim sarme jer imam alergicne i na rizu u kuci Ana probaj jednom ako nisi puniti paradajz ili s rizom ili kao sarme i u rernu Pitam se ja ko je taj jezic na avataru kad ono Ado se javlja ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adnann Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 @Mitzi.D. evo samo zbog tebe sam napravio avatar Link to comment Share on other sites More sharing options...
draaagana Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 @anagard, draga, ja se dižem svako jutro u pola pet već 12 godina.Tako stignem popiti kavicu i malo baciti oko na net, tek da vidim što je novo, a onda na posao, koji mi je jedno 40 minuta pješice. Zato meni ne treba teretana i fitnes klub, madas imam jedan par kuća dalje...Nakon 10 sati teške robije na poslu, jedva čekam da se zakopam u komp, samo da odmorim dušu...Vi ste mi instant infuzija za mozak, inače mislim da bih prolupala načisto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vanilia Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 @draaagana mnogi hvale aparat šefomatik on sprema sve pa i peciva , prošle godine hteli kupiti pekač hleba ali smo odustali kad smo čuli da neki ljudi po više puta vraćaju te aparate u prodavnice dok ne dobiju neki koji zaista peče hleb. id="watch-headline-title" class="yt" style="margin: 0px 0px 5px; padding: 0px; border: 0px; color: rgb(34, 34, 34); font-weight: normal; overflow: hidden; white-space: nowrap; word-wrap: normal; text-overflow: ellipsis; font-family: arial, sans-serif;"Chef-O-Matic - Aparat za kuvanje to bi bila investicija a ima i savremenih električnih aparata za sve to danas Link to comment Share on other sites More sharing options...
anagard Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 @orhideja ja sam bez reci...koliko ti treba vremena da napravis meni za rucak? Da ne pominjem dorucak, veceru, uzinu posto imas malu decu....... ^^Moji nemaju alergija ali primedbi..... Tako ja poodavno napravila palacinke..te tanke te neslane..te mogle su ovakve i onakve...Lepo ja ih nisam pravila godinu dana i prijedu mi se... Napravim manje od desetak....Jao te hvale sto sam dobila , sef Hajata mi nije ni do kolena....Od tada slabo primedbiju, samo da im je vruca supa i tako to.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
anagard Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 @draaagana Radis deset sati...ja treba da se pokrijem usima i da cutim definitivno... Potpuno te razumem sto ujutru hvatas dah samo za sebe i novi dan...to je i meni ritual...samo dva sata kasnije...Iskreno, vidis i sama koliko vremena provodimo i koliko smeha imamo ovde...mnogo mi je lepse nego da slusam neke prazne price..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vanilia Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 @anagard gledaš me, danas i ja pravila palačinke a retko ih pravim jer nisam od onih kojima otprilike idu palačinke a i često zaspem dok se one peku natanane, pa tako i muka da pronađem recept za palačinke meni samo po nekom orginal francuskom receptu uspevaju tanke i po nekom receptu iz časopisa Bazar dobijem dosta palačinki, a pošto dragom smeta mleko onda je tu kisela voda, a imam i recept baš za posne palačinke koji isto pravim Ko danas želi kuvati sa uspehom samo treba otvoriti coolinarku i svi recepti provereni, sad mi novi projekat pravljenje hleba od nekih vrsta bezglutenskog brašnaKažu razmaženi ma neko se rodi kao prezahtevan, imam dvoje dece i jedno ako jede jedno jelo drugo to jelo ne voli, sretni su oni koji imaju zahvalne i neprobirljive članove u kući ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts