Jump to content

Adnann

Members
  • Posts

    3,339
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Adnann

  1. Jedan veliki pozdrav za sve nakon jos jedne duge pauze sa moje strane,vidim da ste i vi svi malo usporili sa pisanjem.

     

    Moje lično misljenje da ova godina nije imala nesto dobar izbor serija ili bolje rečeno serije su imale dobar početak ali se negdje sredinom serije ta prica izgubi,postane monotona tematika ili se jednostavno prica toliko razvuce sa puno filer epizoda da bi kraj sto bio zanimljiviji da covjek izgubi volju da prati pricu dalje.Serije koje su drzale moju paznju do kraja ove godine su bile bez premca prva je  Mr.Sunshine,zatim What’s Wrong With Secretary Kim,I am not Robot,Terius Behind me,Something in the Rain,Are You Human Too,Let’s Eat 3,Your House Helper,Familiar Wife.Bilo je tu još serija da sada ne navodim sve,ali došao sam do jednog zaključka, da sam se vjerovatno zasitio serijama ili sam bas toliko izbirljiv postao sa serijama jer sam se bas svih zanrova nagledao i plotova  da vise nista novo ne moze da me iznenadi.Volio bi cuti i vase misljenje na ovu tematiku.

     

    Do slijedeceg javljanja take care,over and out.

     

    • Like 1
    • Thanks 1
  2. @Vanilia hvala puno na lijepim zeljama  :)

    @MitziD Ne znam ni ja sam sta cu od svih Heart Signala,a bi da krenuo gledati TH ili Hears Signal zamilio bi da dan ima 48 a ne 24 sata,i ovo sto treutno gledam jedva stizem a kamoli da jos sta dodam na listu.

     

    Krenut cu i ja veceras sa Lovely Horribly,kad si ovako lijepo opisala ima cemu da se radujem,lijep spoj zanrova u jednoj seriji.

     

    Do slijedeceg pisanja,over and out.

  3. @MitziD bajrambarecula i tebi,znam da je shame on me,sta ces ljudi smo ,grijesimo  :sweatingbullets:.Jeste  krenuo ti je Voice 2,samo sto se fanovima ne svidja sto su zamjenili glavnom glumca Yang Hyuka.

     

    Kad su filmovi u pitanju tu nemam nista preporuciti,tanak sa njima a od serija def Mr.Sunshine,meni licno serija ima sve od muzike,price pa do kinematografije,sada svako ima drugaciji ukus ali vrijedi dati sansu seriji.

     

    Od serija koje sam do sada gledao preporucio bi Something in the Rain,Lawless Lawyer,What's wrong with secretary kim.

     

    Do slijedeceg pisanja take care,over and out.

    • Like 1
    • Thanks 1
  4. Za sve veliki pozdrav,da se javim da sam ziv i zdrav,vidim da ste vi jos uveliko akitvni sto me raduje,ja sam veoma aktivan sto se tice serija ali sam zapostavio forum i tipkanje sa vama,valjda se nekad nakanim da budem malo aktivniji.

    Filmove nesto ne pratim ali serije gledam redovno,meni licno trenutno najbolja je Mr.Sunshine na fazon Goblin i DOTS,prelijepa kinematografija,prica i OST.Ostale stvari koje pratim je 30 but 17,Your Honor,Familiar Wife,Risky Romance,Life se pokusavam nagovoriti,Let's eat 3 obavezno jesti prije ili dok se gleda serije,nikako ne gledati gladan :D,Your House Helper serija za opustanje.

    Ako je neko sjeca Good Doctor,izasla je prva sezona Americke verzije,druga krece u septembru a trenutno se prikazuje Japanska verzija,pa ako neko voli good feel drame moja preporuka,mada je Americka verzija sto se tice price prilagodjena njihovom podnevlju.

    S vremena na vrijeme ogledam koju kinesku ili tajvansku seriju ako izadje sta po mom ukusu.

    Do slijedeceg pisanja over and out.

    • Like 3
    • Thanks 1
  5. @MitziD u zivotu svi prodjemo kroz takve stvari,neko prije neko kasnije,nikog nece zaobici.Nisam jos krenuo sa gledanjem Majke,navjerovatnije cu sutra odgledati prvih par epizoda pa ti javim utiske dali cu da nastavim,ali kako je hvale ne sumnjam u to.

     

    A sto se tice Viki,ja sam pokusao sve ali uvijek isti rezulata ili iskljuic AD blocker i odgledaju reklamu ili cekaj 1 min sa AD blockerom i nastavi gledati,drugacije ne ide.Zato je rijetko gledam na Viki ista,sve serije koje su tamo gledam na drugima stranicam bez reklama.

     

    till next time over and out.

  6. @draaagana zao mi je zbog svega sto ti se desilo ali i kod mene druga polovina 2017.god nikad se ne ponovila,ali kao sto si napisala nije sve tako crno,ova godina je dosta bolje krenula valjda se tako i nastavi.Kao sto je noona MitziD napisala,svrati ti cesce da se salimo i zezamo kao sto smo prije,sto nas je vise to je zabavnije :)

     

    Do slijedeceg pisanja over and out.

    • Like 2
  7. Evo da i ja nesto napisem nakon dugo vremena,kao prvo veliki pozdrav za sve :)

     

    Nadam se da ste svi zdravo i veseli koliko je moguce u ovom vaktu, @MitziD evo derista,izgleda da se ja ne pojavljujem dok me ti ne prozoves :D

     

    Jos uvijek prtim po koju korejsku,japansku ili tajvansku seriju,zavisi dali mi se svidi plot serije,a kineske su mi preduge,uvijek nekih 30+ epizoda.Trenutno prtim Radio romance,lion pride,pratio Korean Odyssey ,trebali su zarvrsiti seriju na 18 epizodi, zadnje dvije su bile meh.

     

    Mozda se i ja aktiviram malo vise ,do tada over and out .

    • Like 4
  8. @hobi odgledao sam Goblin do kraja,serija meni licno bila je sve sto jedna serija treba da ima od pocetka do kraja,od predobre price preko glume pa do muzike,nisam imao ni jednu zamjerku.

    Sada imam malo vise vremena pa se nadam da cu stici serije u kojima sam u zaostatku i da cu zapoceti koju novu,bilo to Kina,Japan ili Tajvan.Volio bi naci neku dobru seriju .sa elemetima naucne fantastike,pa ako imate preporuka voljan sam cuti.

    Od novih mozda krenem sa The Liar and His Lover i Radiant Office a za ostale cemo da vidimo.

    pozdrav za sve,over and out

    • Like 3
  9. Da se i ja javim nakon dugo vremena i jedan veliki pozdrav za sve.Lijepo ste se raspisali i samo tako nastavite.

    @MitziD ziv sam itekako,samo su me malo obaveze sprecavale da budem aktivan.

    Da podjelim sa vama utiske serija koje pratim,prije je to bio dosta veci broj,sada je poprilicno mal ili se moj ukus promjenio ili je nesto drugo.

    Strong Woman DBS,pozitivno me iznenadila sa dosta komicnih scena i interesantnom pricom,mozda sam opis serije nije nesto zanimljiv ali kada krenete gledati vidjet cete da ima puno toga za ponuditi.

    Tomorrow with you,volim serije sa elementom naucne fantasitke,malo sam u zaostatku ali za sada veoma interesantna prica.

    Chief Kim,odlicna komedija sa malim naznakama romantike.

    Tek sam krenuo sa Behinde your smile,vidjet cemo hoceli se isplatiti gledanje.

    Ja se nadam koliko ste aktivni na forumu da ste toliko i sa serijema.

    over and out 

     

    • Like 3
  10. @puzlator dobrodosla u malo i skromno ali veoma zabavno drustvo.

    Sretan božić svima sa malim zakasnjenjem :)

    Vi se rapisali koje sve serije pratite pored ovih koje se trenutno prikazuju a ja ne mogu stici ni ove odgledati ni ove koje se trenutno prikazuju.A ja nebi imao strpljenja da odgledam seriju koja ima 50+ epizoda,vama svaka cast kada imate.

    Za sada me Goblin nije razocarao,OST ne zna se koji je bolji a prica je jos uvijek odlicna.Samo se nadam da ce na kraju da bude neki sretan zavrsetak,nebi volio da mi pokvare sa nekim otvorenim zavrsetkom serije.

    LOTBS kako se blizimo kraju sve je zanimljivije,nadam se da ce tako ostati do kraja.Sve ostale serije ne pratim ili nisam up to date.

    over and out

    • Like 4
  11. @Mio- Goblin

    Spoiler

    kad odes na sam forum Goblina koli tih teorija ima u razradnji,ta koju si ti naveo je samo jedna u nizu i mislim da je tacna,ali ko sto smo mogli vidjeti on je jos uvijek bio dijete-kralj,bio je kontrolisan od strane njegovoh pomocnika,nebi on uradio sto je uradio da je imao vise moci.A jednom je i sunny rekla da radije ceka kralja na konju nego princa,dosta ti asocijacija ima i sitnih tragova u svakoj epizodi.A i sam zavrsetak 5 epizode daje neke predznake da ce biti time jump,ona ogrlica na vratu nase glavne junakinje koja izgleda kao svijeca ima neke veze sa Goblinom,naravno ako se desi Time jump i desi se ono sto je on planirao.Serija je stvarno pre interesantna i zanimljiva za gledanje,samo nek ovako nastavi.

     

    • Like 2
  12. Meni najljepši dio 4 epizode Goblina,nebi rekao da je spoiler ali cu staviti pod spoiler,nisam neki fan poezije ali mi se ovo pravo svidjelo.

    Spoiler

    The Physics of Love / Kim In Yook

     

    Mass is not proportional to volume
    A girl as small as a violet,
    A girl who moves like a flower petal
    Is pulling me toward her with more force than her mass
    Just then, like newton’s apple,
    I rolled toward her without stopping until I fell on her... with a thump
    with a thump thump
    My heart keeps bouncing
    between the sky and the ground...
    It was first love.

     

    over and out

    • Like 2
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..